Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk begrip binnen Van de Velde Systems – Schut. Dit geldt voor zowel onze eigen bedrijfsvoering, als voor de samenwerkingen met onze klanten. Wij vertellen graag over hoe wij de afgelopen jaren onze standaarden hebben verschoven naar een duurzame aanpak.

Projecten

Er is al langere tijd een transitie gaande binnen onze branche. Producenten willen, net als Van de Velde Systems – Schut, een duurzame bedrijfsvoering uitoefenen. De verpakking speelt hierin een belangrijke rol. Wij helpen bestaande klanten met het duurzaam optimaliseren van hun bestaande verpakking, en nieuwe klanten met het op voorhand ontwikkelen van de meest milieuvriendelijke verpakking. Hoe we dit doen? Dat is natuurlijk sterk afhankelijk van het product. Maar we kijken graag naar:

  • Plastic zoveel mogelijk (het liefst volledig) vervangen voor karton;
  • Indien mogelijk gebruik maken van een lock-systeem, zodat er geen lijm aan te pas komt;
  • Minder dik karton gebruiken, zodat er minder materiaal nodig is;
  • Refurbished machines aanbieden. Topkwaliteit zonder opnieuw te produceren;
  • Logistieke processen verbeteren en deze efficiënt inrichten.

Onze eigen bedrijfsvoering

Natuurlijk helpen wij onze klanten graag om hun doelen omtrent duurzaamheid te laten slagen. Zelf hebben wij die ook. Zeker dankzij de opening van ons nieuwe pand kunnen wij onze doelen behalen. Dankzij slimme technologieën kunnen wij vol trots zeggen dat Van de Velde Systems – Schut zelfvoorzienend is. We benoemen graag een aantal van onze acties.

Zonnepanelen

Op ons dak hebben wij 456 zonnepanelen liggen. Deze helpen ons met het opwekken van zo’n 150.000 kilowattuur. Genoeg voor om 60 huishoudens een heel jaar te kunnen voorzien van stroom.

Warmtepomp

Dankzij onze uiterst efficiënte warmteptepomp, kunnen wij energie uit de buitenlucht halen. Deze energie kunnen wij vervolgens gebruiken voor het verwarmen of koelen van ons bedrijfspand.

Recyclen

We proberen zoveel mogelijk te recyclen binnen Van de Velde Systems – Schut. Dit begint natuurlijk bij het scheiden van ons (bedrijfs)afval. Het meeste winnen we hier uit het afval van de verpakkingen. We testen onze machines met echt karton. Al dit karton persen we vervolgens samen, zodat hier weer nieuw karton van gemaakt kan worden. We recyclen niet alleen het afval, maar ook onze machines. Zo reviseren wij gebruikte machines weer helemaal op tot deze zo goed als nieuw zijn. Klaar voor de volgende klant.