Recente berichten

Compacte en complete dozensluitmachine type C103

Trots presenteren wij de nieuwste machine in ons toploading programma; de C103 dozensluitmachine. Een compacte en zeer complete dozensluitmachine met een snelheid tot ca 40 dozen per minuut.

Live te zien in onze demoruimte in Eerbeek.

De aandrijvingen en pneumatiek zijn boven in de machine gebouwd. Gelijk valt op, dat dit enorm veel overzicht geeft. De deuren in combinatie met de schoonmaakstand geven ruim toegang tot de machine.

De dozen worden in de machine gecontroleerd gedraaid. Met behulp van vacuüm wordt de verpakking namelijk vast gehouden tijdens het draaien. De bewegende aandrukrolletjes zorgen voor een constante druk op de gelijmde klep. Een optimale hechting wordt daarmee gegarandeerd. Het omstellen naar een ander doosformaat duurt maar enkele minuten.

Ondanks al deze bijzondere kenmerken heeft de C103 maar een kleine footprint. De snelheid is tot maximaal 40 dozen per minuut. De dozensluitmachine kan in lijn draaien met de EM35, EM60 of F111 opzetmachine.

Innovaties met karton als alternatief voor kunststof

De toenemende vraag naar duurzame verpakkingen maakt ons steeds creatiever. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Lock-Well® trays, vervaardigd uit ultralicht golfpapier. Sinds de eerste ontwikkeling van deze tray in 2011 zijn de trays in steeds meer vormen te verwerken. Denk daarbij aan conisch, met horizontale en verticale vakken en in meerder kwaliteiten.

Wilt u meer informatie. Maak dan een afspraak in onze demoruimte in Eerbeek.

 

Empack ‘s-Hertogenbosch

8 & 9 september 2021

Stand 3 A 138

Op 8 & en 9 september staat efficiënter en duurzamer produceren twee dagen lang centraal in de Brabanthallen in ‘s- Hertogenbosch.

De toenemende vraag naar duurzame verpakkingen heeft ons, Schut Systems, steeds creatiever gemaakt. De Tray-Opzetmachine EM90 voor zacht fruit, de opzetmachine voor Lock-Well® trays, en de semi-automatische SA30 kartonneermachine laten u zien hoe een kartonnen verpakking een uitstekend alternatief voor kunststof kan zijn.

Klik hier om u te registreren

Bijzondere ontknoping bij Schut Systems

Lock-Well® het papieren alternatief voor kunststof traytjes met vakverdeling, was onlangs in  het nieuws, bij RTL- Z tijdens het programma How it’s done.

Het lijkt wel origami, de Japanse papiervouwkunst waar geen lijm aan te pas komt. In vergelijking met het prototype uit 2011 zijn er belangrijke ontwikkelingen uitgevoerd aan de machine. De machine is compacter geworden, er zijn verbeteringen aangebracht op het gebied van snel omstelbaarheid en er zijn meer trayvariaties te verwerken.

Ook Griesson de Beukelaer heeft de kunststof binnentray vervangen door Lock-Well®

Als gevolg van de Duitse verpakkingswetgeving is de vraag naar Lock-Well® groeiende. Schut Systems verwacht dat deze groei zich ook in Nederland zal voortzetten.

PilloPak en Schut Systems bij RTL-Z “How it’s done”

Zaterdag 16 februari om 17.00 uur werd op RTL-Z het televisieprogramma “How it’s done” uitgezonden, met daarin aandacht voor Lock-Well®, een milieu vriendelijk alternatief voor kunststof trays.

De opnames zijn gemaakt bij Coppenrath Feingebäck, een koekjesfabrikant uit Geeste, Duitsland. Te zien is hoe Coppenrath Feigebäck de koektraytjes uit kunststof vervangen heeft  door een papieren traytje dat volledig in lijn gevormd en gevuld wordt.

De Lock-Well machine is te zien tijdens de Empack in Utrecht van 31 maart t/m 2 april 2020.

F111 Dozenopzetmachine: Locken of Lijmen

De F111 Dozenopzetmachine van Schut Systems heeft een bijzondere bouwstijl. De aandrijving en schakelkast zijn bovenin de machine gebouwd. Even wennen misschien, maar al gauw springen de voordelen van een dergelijke bouw in het oog. De machine is van alle 4 zijden uitstekend toegankelijk en overzichtelijk en het magazijn is op werkhoogte.

Nieuw is dat de machine niet alleen in lijmuitvoering maar nu ook met een locking tool geleverd kan worden. Samen met de Dozensluitmachine C113 vormt de F111 een complete toploading lijn voor de verwerking van consumentendozen.

De F111 Dozenopzetmachine is te zien tijdens de Empack in Den Bosch op 3 & 4 april 2019. De F111 wordt ook regelmatig gedemonstreerd in onze demoruimte in Eerbeek. Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak.

F111 opzetmachine, toegankelijk en overzichtelijk

Lock-Well® bij beste 10 Verpakkingsinnovaties

Het Britse vakblad “The Grocer “ heeft In haar top 10 van beste verpakkingsinnovaties in 2017 Lock-Well een 4e plaats toegekend.

De jury was lovend over het recyclebare verpakkingsconcept dat bestaat uit een ongevouwen plano uit ultralicht golfkarton dat met behulp van een opzetmachine gevormd wordt tot een traytje. De complete tekst vindt u hieronder.

“Everyone loves warm cookies – which might be the best thing about these display trays from Lock-Well. They’re made from a flat die-cut sheet of ultra lightweight corrugated paper (which makes the trays super-light but also super-stable), folded into a ready-to-use tray, with or without a variable number of compartments to show off biscuits, sweets, chocolates and more. They’re 100% recyclable and far more eco-friendly than a typical plastic tray. They’re also versatile in terms of shape and size and suitable for any number of different finishes. But where it gets really clever is that a PET silicone coating applied to the display tray means it can be slid into an oven and used as a baking tray (up to 220C) so any bakery or supermarket counter can offer warmed or freshly baked goods with a minimum of fuss.”

tray met vakverdeling Lock-Well®

Lock-Well® met vakverdeling

tray zonder lijm

Lock-Well® als baktray

 

Lock-Well® is een gezamenlijke ontwikkeling van PilloPak en Schut Systems

ga naar het originele artikel

Maak een afspraak

Wilt u onze Demoruimte bezoeken? Neem dan via onderstaand formulier of telefonisch +31 (0) 313 674 500 contact met ons op voor een afspraak.  Overname Koninklijke Schut

  Per 6 september jl., heeft de P. van de Velde Group uit België 100% van de aandelen van Koninklijke Schut nv overgenomen. Schut Systems bv is, als dochtervennootschap van Koninklijke Schut nv, daarmee ook onderdeel geworden van de genoemde groep.

  De P. van de Velde Group heeft een vooraanstaande marktpositie in de Benelux op het vlak van verpakkingen van karton. Van De Velde Packaging is de vouwkarton afdeling van P. Van De Velde Group en heeft activiteiten in Lichtervelde (België), Kruishoutem (België) en Poznan (Polen). De geproduceerde vouwkartonnen verpakkingen worden voornamelijk afgezet in de marktsegmenten voeding, dranken en gezondheidszorg. Daarnaast produceert P. Van De Velde massief kartonnen verpakkingen in haar fabriek in Wetteren (België).

  Ga naar het volledige persbericht …

  Eenvoudig automatisch verpakken in doosjes

   

  Schut Systems biedt een drietal oplossingen om te starten met automatisch verpakken in doosjes: Toploading , Sleeven en Sideloading.

  Toploading – groot vulgemak

  Het karakteristieke van Toploading zit ‘m in het vormen van een doosje met openstaand deksel, waardoor de grootste opening als vulopening dient. Het vulgemak dat daarmee ontstaat is enorm, voor zowel handmatig als automatisch vullen. Toploading is daarom geschikt voor het verpakken van een groot aantal verschillende soorten producten. De machines zijn verkrijgbaar in verschillende snelheden tot maximaal 120 dozen/minuut

  Sleeven – Groei in koelvers

  De Sleevemachine ASM 60, schuift een voorgelijmde kartonnen sleeve om een tray, schaal of kuipje met een snelheid tot maximaal 60 sleeves per minuut. In eerste instantie werd de machine ontwikkeld als alternatief voor handmatig verpakken. Ervaring leert dat de ASM60 ook een alternatief is voor de snellere wraparound machines die met niet-voorgelijmde sleeves werken. Met name in het koelvers segment wordt de sleevemachine veel ingezet.

  SA30 – Sideloading voor starters

  De SA30 maakt de overstap van handmatig naar semi-automatisch Sideload verpakken erg gemakkelijk. Op professionele wijze worden doosjes met behulp van hotmelt gesloten. Het ideale van de SA30 is dat voor het overstappen naar een ander formaat doosje er geen extra onderdelen nodig zijn.

  Wilt u de machines “Live” zien draaien? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan onze demoruimte.

   

  Demoruimte Schut Systems