Recente berichten

Franse collega’s op bezoek

Vrijdag 21 april hadden we bijzonder bezoek in Eerbeek. Collega’s van MIBOX uit het Franse Vitré kwamen met een groep van 14 een kijkje nemen bij Van de Velde Systems – Schut.

De dag begon met een ontvangst van directeur Richard, waarna Gert de groep meenam voor een interessante rondleiding. De rondleiding was niet alleen in ons nieuwe pand, maar ook bij Van de Velde Packaging.

Om de dag in Eerbeek goed af te sluiten, werd er een heerlijke lunch geserveerd, waar de Nederlandse en Franse collega’s kennis met elkaar maakten. Een geslaagde dag!

Na het bezoek in Eerbeek stopte de reis voor de Fransen niet. Zij gingen door naar hun volgende bestemming: Amsterdam.

Twee feestelijke dagen

Sinds afgelopen november zijn wij in ons prachtige nieuwe pand in Eerbeek getrokken. Met de eerste zonnestralen van het jaar was het dus de hoogste tijd voor een open huis. Op donderdag 13 en vrijdag 14 april stonden onze deuren daarom open voor familie en buurtgenoten.

Vol trots konden wij ons gloednieuwe pand en de werkende machines laten zien. In totaal mochten wij zo’n 350 gasten ontvangen, die geen ruimte in het pand hebben overgeslagen.

Uiteraard konden een heerlijk buffet, verse burgers en een verfrissend drankje niet ontbreken bij deze feestelijke gebeurtenis. Het was een geslaagde dag vol met positieve reacties.

Compacte en complete dozensluitmachine type C103

Trots presenteren wij de nieuwste machine in ons toploading programma; de C103 dozensluitmachine. Een compacte en zeer complete dozensluitmachine met een snelheid tot ca 40 dozen per minuut.

Live te zien in onze demoruimte in Eerbeek.

De aandrijvingen en pneumatiek zijn boven in de machine gebouwd. Gelijk valt op, dat dit enorm veel overzicht geeft. De deuren in combinatie met de schoonmaakstand geven ruim toegang tot de machine.

De dozen worden in de machine gecontroleerd gedraaid. Met behulp van vacuüm wordt de verpakking namelijk vast gehouden tijdens het draaien. De bewegende aandrukrolletjes zorgen voor een constante druk op de gelijmde klep. Een optimale hechting wordt daarmee gegarandeerd. Het omstellen naar een ander doosformaat duurt maar enkele minuten.

Ondanks al deze bijzondere kenmerken heeft de C103 maar een kleine footprint. De snelheid is tot maximaal 40 dozen per minuut. De dozensluitmachine kan in lijn draaien met de EM35, EM60 of F111 opzetmachine.

Innovaties met karton als alternatief voor kunststof

De toenemende vraag naar duurzame verpakkingen maakt ons steeds creatiever. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Lock-Well® trays, vervaardigd uit ultralicht golfpapier. Sinds de eerste ontwikkeling van deze tray in 2011 zijn de trays in steeds meer vormen te verwerken. Denk daarbij aan conisch, met horizontale en verticale vakken en in meerder kwaliteiten.

Wilt u meer informatie. Maak dan een afspraak in onze demoruimte in Eerbeek.

 

Empack ‘s-Hertogenbosch

8 & 9 september 2021

Stand 3 A 138

Op 8 & en 9 september staat efficiënter en duurzamer produceren twee dagen lang centraal in de Brabanthallen in ‘s- Hertogenbosch.

De toenemende vraag naar duurzame verpakkingen heeft ons, Schut Systems, steeds creatiever gemaakt. De Tray-Opzetmachine EM90 voor zacht fruit, de opzetmachine voor Lock-Well® trays, en de semi-automatische SA30 kartonneermachine laten u zien hoe een kartonnen verpakking een uitstekend alternatief voor kunststof kan zijn.

Klik hier om u te registreren

Bijzondere ontknoping bij Schut Systems

Lock-Well® het papieren alternatief voor kunststof traytjes met vakverdeling, was onlangs in  het nieuws, bij RTL- Z tijdens het programma How it’s done.

Het lijkt wel origami, de Japanse papiervouwkunst waar geen lijm aan te pas komt. In vergelijking met het prototype uit 2011 zijn er belangrijke ontwikkelingen uitgevoerd aan de machine. De machine is compacter geworden, er zijn verbeteringen aangebracht op het gebied van snel omstelbaarheid en er zijn meer trayvariaties te verwerken.

Ook Griesson de Beukelaer heeft de kunststof binnentray vervangen door Lock-Well®

Als gevolg van de Duitse verpakkingswetgeving is de vraag naar Lock-Well® groeiende. Schut Systems verwacht dat deze groei zich ook in Nederland zal voortzetten.

PilloPak en Schut Systems bij RTL-Z “How it’s done”

Zaterdag 16 februari om 17.00 uur werd op RTL-Z het televisieprogramma “How it’s done” uitgezonden, met daarin aandacht voor Lock-Well®, een milieu vriendelijk alternatief voor kunststof trays.

De opnames zijn gemaakt bij Coppenrath Feingebäck, een koekjesfabrikant uit Geeste, Duitsland. Te zien is hoe Coppenrath Feigebäck de koektraytjes uit kunststof vervangen heeft  door een papieren traytje dat volledig in lijn gevormd en gevuld wordt.

De Lock-Well machine is te zien tijdens de Empack in Utrecht van 31 maart t/m 2 april 2020.

F111 Dozenopzetmachine: Locken of Lijmen

De F111 Dozenopzetmachine van Schut Systems heeft een bijzondere bouwstijl. De aandrijving en schakelkast zijn bovenin de machine gebouwd. Even wennen misschien, maar al gauw springen de voordelen van een dergelijke bouw in het oog. De machine is van alle 4 zijden uitstekend toegankelijk en overzichtelijk en het magazijn is op werkhoogte.

Nieuw is dat de machine niet alleen in lijmuitvoering maar nu ook met een locking tool geleverd kan worden. Samen met de Dozensluitmachine C113 vormt de F111 een complete toploading lijn voor de verwerking van consumentendozen.

De F111 Dozenopzetmachine is te zien tijdens de Empack in Den Bosch op 3 & 4 april 2019. De F111 wordt ook regelmatig gedemonstreerd in onze demoruimte in Eerbeek. Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak.

F111 opzetmachine, toegankelijk en overzichtelijk

Lock-Well® bij beste 10 Verpakkingsinnovaties

Het Britse vakblad “The Grocer “ heeft In haar top 10 van beste verpakkingsinnovaties in 2017 Lock-Well een 4e plaats toegekend.

De jury was lovend over het recyclebare verpakkingsconcept dat bestaat uit een ongevouwen plano uit ultralicht golfkarton dat met behulp van een opzetmachine gevormd wordt tot een traytje. De complete tekst vindt u hieronder.

“Everyone loves warm cookies – which might be the best thing about these display trays from Lock-Well. They’re made from a flat die-cut sheet of ultra lightweight corrugated paper (which makes the trays super-light but also super-stable), folded into a ready-to-use tray, with or without a variable number of compartments to show off biscuits, sweets, chocolates and more. They’re 100% recyclable and far more eco-friendly than a typical plastic tray. They’re also versatile in terms of shape and size and suitable for any number of different finishes. But where it gets really clever is that a PET silicone coating applied to the display tray means it can be slid into an oven and used as a baking tray (up to 220C) so any bakery or supermarket counter can offer warmed or freshly baked goods with a minimum of fuss.”

tray met vakverdeling Lock-Well®

Lock-Well® met vakverdeling

tray zonder lijm

Lock-Well® als baktray

 

Lock-Well® is een gezamenlijke ontwikkeling van PilloPak en Schut Systems

ga naar het originele artikel

Maak een afspraak

Wilt u onze Demoruimte bezoeken? Neem dan via onderstaand formulier of telefonisch +31 (0) 313 674 500 contact met ons op voor een afspraak.