Maaltijden

Maaltijden laten zich op verschillende manieren in karton verpakken.

Diepvries maaltijden

Is de maaltijd diepgevroren, dan kan de maaltijd veel gevallen direct in de kartonnen doos afgevuld worden. Het karton is dan voorzien van een vet- of vochtafwerende barrière. Toploading is dan de handigste manier om te verpakken. Bestaat de maaltijd uit verschillende apart verpakte ingrediënten, ook dan is topload makkelijk vanwege het vulgemak.

Is het product makkelijk als één geheel te schuiven, bijvoorbeeld maaltijden op schaal, dan is machinaal aanbrengen van een kartonnen sleeve met behulp van bijvoorbeeld de sleevemachine ASM60 een prima oplossing. Vooral in het koelvers segment, zoals bij het verpakken van salades en vleesvervangende producten wordt de ASM60 veel gebruikt.

Kartonnen sleeve

Horizontale endloading is een optie wanneer de schaal in een volledig dichte doos verpakt moet worden. In dit segment is de SA30 dozensluiter een betaalbare opstart om van handmatig naar (semi) automatisch verpakken over te stappen.

Zelf het verpakken testen in de demoruimte

In de demoruimte in Eerbeek demonstreren wij zowel topload als endload en sleeve machines. Vraag naar de mogelijkheden, wij maken u graag een verpakkingsvoorstel.

Maaltijden verpakken
sleeve machine schuift tray in sleeve
AGF in tray met sleeve
topload maaltijden verpakken
tapse verpakking voor maaltijdingredienten
maaltijd ingredienten verpakken
Wellicht ook interessant:

Verpakkingslijnen
Verpakkingslijnen